Voedingscheck / Preventief voedingsconsult

A good health starts with good nutrition

Je hebt een pup, jonge hond of volwassen hond zonder medische klachten en je wil weten indien de huidige voeding compleet is, voorzien van alle nodige ingrediënten en goed uitgebalanceerd?

Is je hond een moeilijke eter en heb je al verschillende voedingen uitgetest?

Heb je twijfels over het geven van vers vlees of brokken en wat nu het beste is?
Wil je graag wat functionele extra’s toevoegen aan de voeding van jouw hond maar je weet niet wat gezond is en op welke manier?
Of wordt jouw hond al wat ouder en wil je weten of de voeding nog voldoet aan zijn behoefte?

Als eigenaar heb je vaak veel vragen over de voeding van jouw hond. Want in het zeer uitgebreide aanbod hondenvoeding, is het niet evident om een juiste keuze te maken.

Vele grote merken claimen in de media, dat zij hun merk dé juiste voeding keuze zijn voor uw hond. Maar elke hond is uniek, elke hond heeft een andere voedingsbehoefte. Ras, leeftijd, activiteitsniveau zijn een aantal factoren, die een invloed zullen hebben om de juiste keuze te bepalen. Om de juiste voeding te vinden die het beste past bij de behoeften van uw hond, vraagt dus wel een individuele aanpak.

Tijdens dit preventief voedingsconsult wordt een voedingscheck uitgevoerd die het huidige menu van uw viervoeter onder de loep neemt.

Aan de hand van een door u ingevuld formulier en een online gesprek (of indien u verkiest, kan u ook ter plaats komen), gaan we achterhalen indien er verbeterpunten zijn aan de huidige voeding of indien nodig, adviseren wij om te veranderen van voeding.

Een voedingscheck is geschikt voor honden zonder gezondheidsklachten.

Een preventief voedingsconsult kan zowel online doorgaan (via zoom) of ter plaatse bij HondinBalans in Tielt.

Duur : ca 45 min.

Prijs : 55 euro per consult.

Wat mag u verwachten:

  • U ontvangt online een in te vullen vragenlijst vooraf het consult
  • Een voedingscheck/preventief voedingsadvies: beoordeling of het huidige menu passend is voor uw hond.
  • U ontvangt een aantal tips & advies om de voeding van uw hond, zo nodig, te optimaliseren
  • Indien nodig advies over een beter passende voeding

Duur : ca 60 min.

Prijs : 80 euro per consult (exclusief verplaatsingskosten)

Wat mag u verwachten:

  • Consult gaat door bij HondinBalans of bij u thuis
  • U ontvangt voor aanvang van het consult een online in te vullen vragenlijst
  • Na het consult ontvangt  u een uitgeschreven advies ( voeding + functionele toppings) op maat.
  • Een telefonisch opvolgmoment ( kan ook vervangen worden door een e-mail update).

Dit consult is niet geschikt voor honden met chronische of acute gezondheidsproblemen

Health & balance Voedingsadvies

Healthy dog, happy life

Voeding heeft bij honden een grote impact op het gedrag en de algemene gezondheid.
Als voedingscoach voor honden, kan ik u begeleiden in het uitzoeken van een voeding die het beste past bij uw viervoeter.

Misschien heeft uw hond wel te kampen met overgewicht, ondergewicht, groeipijnen, intolerantie of allergie, doffe vacht, of laat hij stinkende windjes, enz…. Het kiezen van een geschikte voeding is belangrijk voor het welzijn van uw hond en heeft een grote impact op zijn gezondheid.

Tijdens het consult, gaan we uitzoeken wat uw hond nodig heeft om zich fitter & energieker te voelen. We gaan samen op zoek naar een dieet die het best aan zijn behoeften voldoet, rekening houdend met uw wensen en budget. Na het consult, ontvangt u een uitgeschreven advies. In sommige gevallen is slechts één consultatie voldoende, bij andere gevallen is een opvolg consult gewenst.

Het gegeven voedingsadvies is onafhankelijk van merk en soort voeding. Ik ben niet verbonden aan één merk van hondenvoer. In het voedingsadvies kunnen we verschillende types voeding doornemen en bespreken, zoals rauw vlees, commerciële brokken, blikvoer, gekookte voeding…

Voor aanvang van het consult, ontvangt u een vragenlijst. Deze ingevulde lijst geeft mij een beter beeld over uw hond & zijn dagelijks leven.

Een “Health & Balance” voedingsconsult gaat door bij HondinBalans te Tielt of bij de eigenaar thuis ( regio Tielt- Waregem-Meulebeke-Roeselare-Deinze-Gent).