Stress Management

In a Dog’s World, there should not be room for stress, only love & belly rubs

Stress management bij honden is een belangrijk aspect van het welzijn van onze viervoeters. Wij verwachten dat zij zich zonder problemen aanpassen aan onze hectische, drukke maatschappij. Toch kunnen honden, net als mensen, last ervaren van stress.

Het is aan ons, als hun verzorgers, om hen te helpen deze stress gevoelens te reduceren en te managen.

Stress kan voortkomen uit verschillende oorzaken; een verandering in de omgeving zoals een verhuis, of de komst van een nieuw dier, angst voor vuurwerk/onweer/harde geluiden…. Maar het kan ook een sociale situatie zijn die aan de oorzaak ligt zoals het bezoek van vreemden, of het verlies van een baasje, of confrontaties met andere honden.

Stress kan ook veroorzaakt worden door gebrek aan routine of structuur, te weinig lichaamsbeweging, verlatingsangst….. Kortom er zijn veel mogelijke oorzaken.

Stress kan negatieve gevolgen hebben op de gezondheid van uw hond, zoals:

  • een verhoogde kans op lichamelijke gezondheidsproblemen zoals maag – en darmproblemen, huidproblemen, verminderde weerstand tegen ziektes & infecties, een verhoogde kans op obesitas.
  • verandering in gedrag zoals reactiviteit, angst of overmatig blaffen/janken.
  • verminderde levenskwaliteit door een constant gevoel van stress & angst;
  • verstoring van het slaappatroon & rusteloosheid.

Het is dus essentieel dat u als eigenaar de stresssignalen van de hond leert herkennen & dat wij samen terzelfdertijd een stappenplan opmaken om de stress in eerste instantie te managen en nadien te reduceren, zodat we het algemeen welzijn van uw hond kunnen verbeteren.

Als gezondheidscoach, zorg ik ervoor dat u de stresssignalen van uw hond leert herkennen  & weet hoe u het beste met deze signalen omgaat.

Wat mag u verwachten:

  • U ontvangt online een in te vullen vragenlijst vooraf het consult
  • We gaan op zoek naar de mogelijke oorzaken die stress en/of angst bij uw hond veroorzaken.
  • We stellen een stappenplan op hoe we de stress in 1ste instantie kunnen managen.
  • We gaan aan de slag om stressreductie in te zetten door de juiste technieken aan te leren & een ontspannen omgeving te creëren.

Een stress coaching consult gaat door bij de eigenaar thuis zodat ik de thuisomgeving van uw hond beter kan inschatten.

Duur: ca 60 min.

Prijs:
80 euro per consult (exclusief verplaatsingskosten), inclusief een telefonisch follow up gesprek of e-mail  follow up gesprek

45 euro per opvolg consult (naargelang de complexiteit en graad van de problematiek, kunnen één of meerdere vervolg consults aangewezen zijn).