Bewegingsadvies

Keep your dog grooving

Hondeneigenaars stellen zich vaak de vraag, hoeveel beweging de hond nu precies nodig heeft. Om te weten welk het juiste activiteitsniveau is, hangt af van de levensfase waarin je hond zich bevindt, en van welk ras je hond is. Maar we mogen ook niet vergeten dat elke hond uniek is en er ook tussen honden van eenzelfde ras ook wel verschillen kunnen zijn. Honden van een in principe rustig en niet zo actief ras kunnen je verrassen als blijkt hoe graag ze spelen, terwijl honden van een buitengewoon actief ras dan weer een stuk rustiger kunnen zijn dan je verwacht. Naast het ras zijn ook de levensstijl en de leeftijd van je hond belangrijke factoren. Als een hond recentelijk in gewicht is bijgekomen, kan dat erop duiden dat hij te weinig beweging krijgt om al zijn energie kwijt te kunnen. Voor een wat oudere hond moet je uitkijken dat zijn fysieke activiteit niet te afmattend is. En ook al is je puppy één brok energie, toch kan ik je bevestigen dat té veel beweging ook niet goed is voor jonge pups (ook al vinden zij van wel!). De kunst bestaat erin de hoeveelheid beweging aan te passen aan aan de fysieke capaciteit van de hond.

Beweging biedt een gezondheidsvoordeel

Regelmatig en voldoende bewegen is van essentieel belang voor de gezondheid en ook voor het gewicht van je hond. Voldoende beweging zorgt ook voor een mentale gezondheid van de hond en zorgt ervoor dat je een gelukkige hond hebt. Door te bewegen, kan de hond zijn energie kwijt en stimuleer je ook zijn mentale vermogen Beweging zorgt ook voor minder verveling, wat dan opnieuw positief werkt op vermindering of uitblijven van gedragsproblemen. Het is van belang om te zorgen voor verschillende soorten beweging en spel, zeker bij sommige rassen, en om je hond de kans te bieden zijn instinctieve neigingen zoals zwemmen, speuren, drijven, apporteren enz…. tot uiting te laten komen en natuurlijk niet te vergeten zijn goed ontwikkelde reukzin te gebruiken.

Overtuigd dat beweging zorgt voor een gezondere en gelukkige hond? Wil je graag hulp bij het opstellen van een aangepast bewegingsplan?

Een bewegingsadvies kan zowel online doorgaan( via zoom) of ter plaatse bij HondinBalans in Tielt.

Duur : ca 45 min.

Prijs : 50 euro per beweegconsult.

Wat mag u verwachten:

  • U ontvangt online een in te vullen vragenlijst vooraf het consult
  • Een volledig uitgewerkt & individueel stappenplan aangepast aan de behoeften van uw hond om uw hond fitter & energieker te maken.