Gedrag

Omgaan met ongewenst gedrag van je hond, kan het evenwicht tussen jou & je hond soms verstoren. Samen kijken we wat de oorzaak is van het probleemgedrag van je hond en met een positieve begeleiding gaan we aan de slag om de relatie & communicatie met je hond terug in balans te brengen. Door wederzijds begrip, vertrouwen, interpretatie van communicatie & respect, herstellen we de relatie met jouw viervoeter. Wij zorgen dat je weer in harmonie kan genieten van elkaar.

Enkele voorbeelden van probleemgedrag :

  • Angst/agressie voor mensen of soortgenoten
  • Angst voor geluiden
  • Verlatings- en vernielingsangst
  • Onzindelijkheid
  • Trekken/uitvallen aan de lijn
  • Opspringen
  • Overmatig blaffen
  • Nerveus/hyperactief gedrag

Samen bekijken we welke stappen nodig en haalbaar zijn om het probleem gedrag van jouw hond om te buigen in gewenst gedrag. Door inzicht & advies te geven over hondentaal, leer je beter om te gaan met het probleemgedrag, leer je jouw hond beter te begrijpen.

Werkwijze

Vragenlijst :
Om een goed & correct beeld te krijgen van het probleemgedrag, word je een uitgebreide vragenlijst doorgemaild.

Consult/huisbezoek :
Tijdens het huisbezoek, ga ik dieper in op de door jouw aangegeven problematiek. Ik observeer & analyseer de hond & zijn gedrag in zijn eigen leefsituatie. Tijdens het intakegesprek, licht ik mijn bevindingen toe. Ik bespreek reeds de 1ste adviezen & leg uit welke stappen & specifieke oefeningen dienen te worden toegepast.

Behandelplan :
Binnen de 3 werkdagen, krijg je een uitgebreide diagnose over de oorzaken van het probleemgedrag & het behandel- en stappenplan. Het behandelplan wordt telefonisch doorgenomen zodat eventuele vragen of onduidelijkheden kunnen gesteld worden.

Opvolging :
Hoelang de therapie duurt, is afhankelijk van de ernst, de aard & de duur van de problemen. Bijkomende coaching wordt in overleg met je vastgelegd.

Tarieven :
Gedragsconsult aan huis: 80 euro (max 2 uur).
Inbegrepen : opmaak vragenlijst & intakegesprek met de diagnose, behandelplan & voorgestelde therapiemethoden, telefonisch contact om behandelplan door te spreken.
Opvolg consult/coaching: 45 euro per uur.

*Er wordt 0,35 euro verplaatsingskosten aangerekend > 25 km van Tielt.