Een baby op komst

Er is een baby op komst in het gezin, en je vraagt je af hoe de hond zal reageren en omgaan met de baby? Hoe zorg je ervoor dat je baby & je hond op een veilige, harmonieuze manier samenleven binnen het gezin.

Voor een hond kan een baby vreemd & bedreigend zijn, zeker als hij niet van puppy gewoon is aan de omgang met babies. Jonge kinderen gillen, huilen, graaien met hun handjes, kruipen enz… Dit kan de hond in verwarring brengen. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk.

Tijdens de sessie aan huis, worden heel wat praktische tips & advies gegeven hoe jouw hond voorbereiden op de komst van de baby & hoe jij jouw kind & hond kunt begeleiden tijdens de 1ste levensjaren

Tarief per sessie( consult aan huis):
55 € per uur.
Veilig opgroeien met de hond
(gericht naar kinderen tussen 5-10 jaar)

Voor kinderen zijn honden hun beste maatje, hun buddy, hun toeverlaat & vertrouweling. Uit onderzoek is ook gebleken dat een hond een positief effect heeft op hun zelfvertrouwen, sociale omgang & gedragsontwikkeling. Toch komen regelmatig bijtincidenten voor met kinderen binnen de gezinscontext.

Het is van belang dat kinderen op een veilige manier leren omgaan met honden. Hoe benader je een hond? Hoe herken je de lichaamstaal van de hond? Wanneer kan je de hond aaien en hoe doe je dat het best? Deze en vele andere vragen, worden besproken aan de hand van filmmateriaal, een hondenpluche & een kennismaking met een therapiehond. Deze informatie wordt spelenderwijze aan de kinderen overgebracht.

Tarief per sessie: 55 € per uur( sessie wordt gegeven in de therapieruimte van Hondinbalans of aan huis).

Deze sessie kan ook aangevraagd worden op klasniveau voor kinderen van de 3de kleuterklas of 1ste graad, lagere school.

Tarief voor 2 sessies:
100 € (duurtijd 50 min per sessie)
Help, de grote, boze hond

Veel kinderen zijn bang van honden. Dit is begrijpelijk want honden kunnen groot zijn, hard blaffen en tegen je opspringen. Wordt jouw kind ook gestrest bij het zien van een hond? Steek je ook de straat over wanneer je een hond ziet naderen? Tijdens een intake gesprek kan jij & jouw kind vertellen waarom het angst heeft van een hond. Er wordt een therapie programma opgesteld dat afgestemd is op jouw situatie & dat van jouw kind. Spelenderwijze laten we jouw kind kennismaken met een pluchen hond & een therapiehond. Afhankelijk van de situatie, kunnen er verschillende sessies nodig zijn.

Tarief per sessie :
55 € per uur (sessie wordt gegeven in de therapieruimte van Hondinbalans, of aan huis, of een combinatie)
*Er wordt 0,35 euro verplaatsingskosten aangerekend > 25 km van Tielt.
Contact